Zdravo!

Kako se zoveš?

Zdravo

Spajajući ljude kroz kafu Starbucks je postao jedan od svetskih najpoznatijih i  najvoljenijih brendova.

Posao kod nas je kao rad sa prijateljima, međusobno se oslovljavamo "Partneri"  jer verujemo u zajedničke ciljeve i uzajamni uspeh. Naši partneri su naš najvredniji resurs.Povežite se sa nečim većim

Naša priča počinje 1971. godine kada smo poslovali, kao trgovci mlevenom i kafom u zrnu, čajevima i začinima, u našoj prvoj radnji u Pike Place Marketu u Sijetlu. Danas imamo privilegiju da se povežemo, sa milionima gostiju, svakodnevno, sa izuzetnim proizvodima i više od 28 000 radnji u 76 zemalja.

 

 

cup half v4

coffe Naši partneri

Kao Starbucks partner imaš mogućnost da budeš više od "samo zaposleni".

 

 

We You

Aleksandar

Priče naših partnera

Mi volimo Starbucks i sigurni smo da ćeš ga i ti zavoleti! Proveri šta naši partneri kažu o nama.

 

 

Pogledaj iskustva naših partnera

 

 

Milica v2

Aleksandar

Zdravo.

 

Zovem se Aleksandar i imam 32 godine.

Pre nekih 7 godina su mi otvorena vrata sveta kafe u koji sam se momentalno zaljubio. Otkrio sam novu strast,prema kafi, i rešio da svoje znanje iz te oblasti uvećam na sve moguće načine. U početku nisam mogao ni da pojmim koliko zapravo nisam znao ništa o tom crnom napitku koji već godinama unazad konzumiram.Vrlo brzo sam savladao osnove rada na espreso kafematu, kako se rukuje mlinovima i osnove latte arta. Zatim mi je otkrivena do tad nepoznata oblast 3rd wave coffee, tj. filter kafe, pour over, drip...itd. Čak sam u nekoliko prilika i pekao kafu. Mom oduševljenju nije bilo kraja.

 

Dolaskom u Starbucks, pored oduševljenja standardima i procesima rada, kao i oduševljenja mladim timom punim energije shvatio sam da je to zapravo mesto koje slobodno mogu da nazovem druga kuća. Vrlo sam zahvalan ljudima na strpljenju koje su pokazali učeći me stvarima iz sveta kafe koje nisam do sad obuhvatio. Vrlo je perspektivno raditi ovde, mogućnosti za usavršavanje su maltene neograničene. Što ga zapravo čini, barem meni, odličnim mestom za rad.

 

Aleksandar

Milica

Zdravo.

 

Ja sam Milica Lazić, imam 19 godina i radim u Starbaksu kod Skupštine već malo više od godinu dana. Moj početak u Starbaksu je bio zanimljiv i dinamičan. Radila sam u skoro svim radnjama u Beogradu i na kraju se skrasila i nastavila svoje razviće u Starbucksu TLD. Na početku nije me puno zanimala kafa, to je bio posao zbog džeparca koji se vremenom pretvorio u nešto što me zanima i u čemu uživam.

 

Najviše zahvaljujem mojim partnerima i menadžerima na strpljenju i poverenju na tom putu koji me je do ovde doveo.
Poslednjih 6 meseci su mi obeležila takmičenja na kojima sam postigla velike uspehe.

 

Državno barista takmičenje je bilo jako zabavno, prijavila sam se iz znatiželje da naučim nešto novo i  družim se sa partnerima iz drugih radnji. Kafa je tada stvarno postala nešto u čemu sam uživala svakodnevno, nešto što je povezivalo sve zaposlene i nešto oko čega smo se svi okupljali. Ispostavilo se da su upravo ta ljubav i strast ka poslu doprineli da osvojim prvo mesto.

 

To je bila najbolja prekretnica ikada.
Odvela me je do Londona i Amsterdama, dva najbolja iskustva koje čovek može da iskusi, a pogotovo barista!
Imala sam neverovatnu priliku da sa 30 različitih šampiona u svim drzavama EMEA, učim od najboljih ljudi u njihovim strukama. U Amsterdam roasting plant-u učili smo sve od istorije kafe, CAFE practice-a, preko prženja kafe i roasting curve-a do samog cuppinga! U Londonu smo imali priliku da budemo u support centru, upoznamo se i slobodno pričamo sa ljudima koji stoje iza svih operacija koje se dešavaju preko cele EMEA.

 

Takmičenje sam doživela kao igranje, pokazivanje stečenog znanja, i osećala sam se ponosno što baš ja imam tu priliku da predstavljam svoju državu. Zauzeli smo visokih top 10, i moj cilj je da sledeće godine iskoristim iskustva i znanje, i samim tim spremam državnog šampiona za London, da zajedno idemo po prvo mesto! 

Milica
Sledeća Milica

Napišimo istoriju!

Stvaramo istoriju brenda već 50 godina, postani i ti deo nje!

cup
1971
cup
1983
cup
1988
cup
2001
cup
2003
cup
2006
cup
2018
cup
2019

Stvarajmo istoriju!

  • 1971- Starbucks je otvorio svoju prvu radnju u Sijetlu Pike Place Market.

  • 1983- Howard Schultz putuje u Italiju, gde je zadivljen popularnošću espresso barova u Milanu. On vidi potencijal za razvijanje sličnih kulutra kafeterija u Sijetlu.

  • 1988. - Starbucks je uspešno došao na Evropsko tržište kroz akvizaciju 65 radnji iz Sijetla u Ujedinjeno Kraljevstvo.

  • 2001. - Predstavili smo etički uzgajanu kafu kroz program partnerstva sa Conservation International.

  • 2003- Otvorili smo našu pržionicu u Amsterdamu, prvu izvan SAD-a.

  • 2006. - Lansirali smo prvu papirnu čašu za pića koja je sadržala reciklirano vlakno, čuvajući time više od 75 000 stabala svake godine.

  • 2018. - Dolazimo u Milano, u Italiju, naše 24. tržište u EMEA gde se nalazi i naša prva Reserve pržionica kafe u Evropi.

  • 2019. - U Aprilu se otvara prva radnja u Beogradu

Naše odgovornosti

Od otvaranja naše prve radnje 1971. dajemo sve od sebe da zaslužimo poverenje i poštovanje naših gostiju, partnera (zaposlenih) i lokalne zajednice. Kako? Postupamo mudro i radimo ono što je najbolje za našu planetu i za nas same.